"Man only needs a knife and a dream"
"My home is where my backpack is"

tiistai 19. marraskuuta 2013

Ikiklassikko

Olimme viime viikonloppuna partioretkellä Nuuksiossa. Tällä kertaa teimme jokaisen aterian itse trangialle, lapset mukaan lukien. Ajattelinkin jakaa teille retkiruokien ehdottoman kuninkaan, ikiklassikon, tonnikalapastan reseptin. Se on helppo ja nopea tehdä, maistuu hyvältä ja antaa runsaasti energiaa. Jos et ole vielä kokeillut, niin ensi metsäreissulla olisi hyvä aika!

Ikiklassikko kahdelle:

Tarvitset:
-1 sipuli
-1 pkt tomaattisosetta / 1 tlk tomaattipyreetä
-1-2 tlk tonnikalaa
-n. 400g makaronia
-voita
-suolaa

Pilko sipulit ja kuulota ne kattilassa runsaan rasvan kera. Lisää joukkoon tonnikalat ja tomaattisose. Anna kiehua, välillä sekoittaen. Laita kattila sisältöineen sivuun.
Kiehauta kattilallinen vettä. Lisää joukkoon suola ja makaronit. Anna kiehua kunnes makaronit ovat al dente. Kaada ylimääräinen vesi pois. Lisää joukkoon aiemmin tekemäsi kastike. Sekoita. Syö.
Halutessasi voit lisätä joukkoon mausteita tai pestoa.

 *Pro tip:
Pilko joukkoon hieman kurkkua ja lisää se tonnikalan ja tomaattisoseen kanssa. Makaronien keittyessä, kurkut muhivat kastikkeessa ja imevät itseensä makuja. Lopputulos on maustekurkkumainen, niin ulkonäöltään kuin maultaankin.Allekirjoittanut kokkaamassa Ikiklassikkoa. Hyvää tuli.
Jotakuinkin tältä sen tulisi näyttää. Väri saattaa hieman vaihdella, aineksista riippuen.


2 kommenttia:

  1. Vaihda makaroni couscousiin joka on samaa tavaraa kuin makaroni, mutta ei tarvi keitää. Myös silloin kastiketta ei tarvi siirtää kattilasta muualle odottelemaan lisukkeen kypsymistä. Suututntuma ja ulkonäkö on kurjempi kuin makaronilla. Paperilla silti sama sapuska.

    VastaaPoista