"Man only needs a knife and a dream"
"My home is where my backpack is"

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Teetä ja tunnelmaaEli tein tossa yks päivä kotona ollessani retkikynttilän tyhjästä Schoka-Kola purkista ja tuikuista.

Tarvitset siis tyhjän Schoka-Kola purkin, kolme tuikun sydäntä seka steariinia.  Sulatin tuikut kattilassa (kattilaa ei saa enää käyttää ruoanlaittoon sen jälkeen!), poimin sydämet sulasta steariinista ja asetin Schoka-Kola purkin pohjalle. Perään kaadoin sulan steariinin ja laitoin koko homman sitten ulos pakkaseen, jotta steariini jähmettyisi nopeammin. Sillä aikaa liimasin Schoka-Kola purkin kannen sisäpuolelle viisi tulitikkua sekä raapaisupinnan - näin minulla on aina mukana kynttilän sytyttämiseen tarvittavat varusteet.

Iltaa viettäessäni halusin kokeilla, kuinka paljon uusi kynttiläni tuottaa lämpöä, joten tekaisin sille väliaikaisen "mukinpidikkeen" vanhasta rautalanka-henkarista. Sitten vain sytytin kynttilän, asetin vettä täynnä olevan teräsmukini siihen päälle, sammutin valot huoneestani ja istuin lattialla kuuntelemassa musiikkia ja fiilistelemässä :)

Puolisen tuntia taisi aikaa mennä, kunnes vesi oli kuumaa - ei kiehuvankuumaa, mutta tarpeeksi kuumaa, jotta siitä saisi teetä.

Teetä ja tunnelmaa
Tuikkuni mun

2 kommenttia:

  1. Hei, mahtavaa! Oon säästelly yhtä shokakolapurkkia jotain tulevaa inspiraatioo varten ja tässä se taitaa olla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että sait inspiraatiota ja kiitos kommentoinnista! On aina mukava huomata herättäneensä ajatuksia ihmisissä c:

      Poista